tisdag 7 augusti 2012

Prognos: Progress

Ja, dåligt samvete har jag. Här har man en blogg om inredning, och så har man slutat rapportera om den egna husrenoveringen. Anledningen är inte att det inte händer något här hemma, tvärtom, det händer så mycket så det blir överväldigande, jag hinner med andra ord knappt med att ta före-under-och-efter-bilder, innan sambon gjort klart allt! Ja, morr, skäll på min käre snickare, himla onödigt att vara så effektiv eller hur?! ;)  Sen vet jag inte hur mycket bilderna säger Er riktigt heller, det bör liksom upplevas allting.  Men jag gör ett försök. Att vi gjort ett fasadbyte och allt vad det innebär har nog inte undgått någon. Men så här har det alltså sett ut:

Augusti 2011 - Vi blir kär i detta hopplösa ställe (we fell in love in a hopeless place - var dessutom dåtidens sommarplåga) Vattenskada upptäcks i hörnet vid källarfönstret. En tvist med Anticimex påbörjas.

September 2011. Omdränering. Tungt, grått och det ser hopplöst ut att få ut något på Dolda fel försäkringen. Vi pinnar på något vis ändå vidare i en sorts dimma och renoverar/fräschar upp i princip alla rum i kåken.

Mars 2012. Efter många överklaganden ( i 7 månader ) får vi "rätt". Försäkringspengarna leder bl.a till ett takbyte, reparering av skadan och ett badrum.

Maj 2012.  Påbörjar fasadbyte. Livet blir lättare igen.
Juli 2012 v.29. Jag och Benke putsar hela husgrunden. Lättad sambo som räknat med att det skulle ta längre tid och göras själv.

Juli 2012. Altanen lyfts tillbaka och ork för onödiga ting (belysning) verkar uppstå ;)


Augusti 2012. Fasaden är så gott som färdigställd och tre fönster är bytta. Visade precis bildspelet för Andreas. Det blev ett litet leende och ja, då förstår jag varför jag har lite ont i kroppen. Min lilla ADHD-Adde. Nog har man svurit över att han inte kan vara stilla, men när det kommer till husbygge är det en himla tur att han är som han är... Alltså bäst!


gif animator

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...